Beloved Community
SanctaDivina
Naisenergiasta
Maria Magdalena Sisters/Magdalenet
Esitelmät ja kurssit
Margien artikkelit
Artikkeleita Margiesta
 
 
 

NAISTEN AIKAKAUSI / Pekka Ervastin teksti

Pekka Ervast (1875 – 1934), mystikko, kirjailija,
Ruusu-Ristin perustaja Suomessa,
kirjoitti jo 1920-luvulla tulevasta ”Naisten aikakaudesta”.


PEKKA ERVAST:  ESOTEERISIA OPETUKSIA (julkaistu kirjana v. 2005) s. 153-154

"Ottakaamme vain yksi vanha, tuttu esimerkki. Miehet ovat miehinä luonnostaan taistelijoita. Naiset ovat naisina luonnostaan sovittajia. Miehet ovat järjestäneet yhteiskuntia väkivallan ja pakon pohjalle, ovat sotineet keskenään, ja naiset miehiä ihaillessaan ovat naisina luopuneet naisellisista vaatimuksistaan ja antaneet tukea ja siunausta miehille heidän väkivaltaan pyrkiessään niin, että naiset useinkin ovat inspiroineet väkivallan täihin. Tuskin miehet lähtisivät sotiin, elleivät naiset heitä yllyttäisi.

Nyt elämme ajassa ja kuljemme aikaa kohti, jolloin ihminen selvemmin näkee sen sekä miehessä että naisessa, ja silloin nähdään, että ihmisessä on myäskin se naisellinen sovittaja, se sovittaja, jota niin paljon tähän saakka on syrjäytetty. Tämä on ihminen, joka on astuva näkyviin, mutta joka ei voi astua näkyviin muuten kuin naisten ja naisellisen prinsiipin avulla.

Sen tähden, niin kuin kaikki viisaat ovat sanoneet, astumme ikään kuin naisten aikakauteen, jolloin naisten ääni pitää tuleman enemmän kuuluviin, mutta ei suinkaan naisten ääni ainoastaan miehisyyden pänkittäjänä, vaan naisten ääni ihmisyyden herättäjänä. Sen tähden henkisen elämän hedelmiä, positiivisia ilmennyksiä.olisi se, että naiset vakavammin ottaisivat ajaakseen niin sanottua rauhan asiaa. Heidän pitäisi opettaa ja kasvattaa nuorta polvea pois taistelu- ja sotainnosta korkeampia ihanteita ymmärtämään: inhimillistä rakkautta, rauhallisuutta, tasapainoa ja järkevyyyttä ymmärtämään.

Jos naiset ymmärtäisivät asemansa ja heräisivät henkiseen elämään, silloin he voisivat saada aikaan miltei ihmeitä maailmassa. He ovat liian naisellisia siinä, että he kulkevat vain miesten jälkiä. Heidän täytyy aloittaa omaa kulkua, omaa elämää. Heidän täytyy ottaa vähäsen elämän valtikkaa kantaaksensa uudella inhimillisellä tavalla. Heidän täytyy päästä selville elämän suuresta päämäärästä ja ihanteista. Heidän täytyy niiden puolesta tyäskennellä. Muuten ihmiskunta ei mene eteenpäin. Sillä me seisomme kynnyksellä sen portin edessä, jonka yläpuolelle on piirretty "naisten aikakausi".

Ne miehet, jotka nyt ymmärtävät tämän asian, ne miehet ovat luonnottomassa asemassa, niin kauan kuin heidän oma sukupuolensa yleensä ei tätä vielä ymmärrä. He ovat luonnottomassa asemassa siihen saakka, kunnes naiset ovat huomanneet, että he ovat itse asiassa edustaneet heidän, naisten asemaa. Kun naiset ovat tämän syvemmin ymmärtäneet, kun he ovat saaneet muutoksen aikaan maailmassa, maailman mielipiteessä silloin jokainen mies, joka menneisyydestä tuo mukanaan suuren taistelunhalun ja sotainnon, ymmärtää, että elämän ihanne ja päämäärä ei ole fyysillisessä temmellyksessä, vaan siinä, että hänen, miehen, tulee käyttää tätä taistelu- ja sotaintoaan maailman pahuuden ja itsekkyyden voittamiseksi, sotiaksensa materialismia ja alhaisuutta vastaan; siis siirtää taistelu fyysillisestä tappelusta moraalisiin voittoihin."

ervast

Veljenne ja palvelijanne
Pekka Ervast

maria

Margie Maria Magdalenan patsaalla St. Franciscuksen luolassa La Vernassa Assisin kaupungin ulkopuolella

Näkymä Margien ikkunasta
Sivut perustettu 9.9.1999
maria magdaleena